Land

Tokaji
Sorte
Witte wijn
Stilisik
complex & volwassen

2017

Tokaji Aszù 3 Puttonyos (0,5l)

Tokaj Oremus, Tokaji

Normale prijs: € 46,98

Special Price € 45,18*

0.5l · € 90,36/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Hongaarse witte wijn uit de befaamde Tokaji-streek.
  • Zoete wijn met 3 puttonyos - expressief en complex
  • Fles van 0,5 liter - ideaal voor speciale gelegenheden
  • Complexe aroma's van honing, abrikoos en citrusvruchten
  • Geschikt voor verschillende gerechten, vooral bij desserts

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Tokaj Oremus Oremus Petracs
    Tokaj Oremus
    Oremus Petracs
    € 97,70*
    Királyudvar Tokaji Cuvée Patricia
    Királyudvar
    Tokaji Cuvée Patricia
    € 59,48*
    Tokaj Oremus Tokaji Aszù 3 Puttonyos (0,5l)
    Tokaj Oremus
    Tokaji Aszù 3 Puttonyos (0,5l)
    € 40,92*
    Királyudvar Tokaji 6 Puttonyos Aszú
    Királyudvar
    Tokaji 6 Puttonyos Aszú
    € 85,85*
    Királyudvar Tokaji Muscat Danczka SGN
    Királyudvar
    Tokaji Muscat Danczka SGN
    € 76,25*
Beschreibung

Wijn noot: Tokaji Aszù 3 Puttonyos (0,5l)

Kleur: helder goudgeel Aroma: sappige, rijpe fruitaroma's van perzik en peer, ook wat honing en sinaasappelschil Smaak: ongelooflijk elegant met een gewoonweg prachtige balans van fijne fruitige zoetheid en filigrane zuren, ingebed in sappige perzik- en abrikozenaroma's De druiven werden individueel met de hand geplukt, gekneusd en vervolgens gedurende 60 dagen bij gecontroleerde temperaturen gefermenteerd in kleine 136l vaten van nieuw Hongaars eikenhout en rijpten hier vervolgens tweeënhalf jaar. Tokaji Aszú wijnen worden bepaald door het aantal puttonyos (naam van de 25kg vaten) edelrot druiven die gefermenteerd werden per 136l eikenhouten vat. Hoe meer puttonyos zoete druiven er in het vat gaan, hoe meer restzoet de wijn later zal behouden.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Tokaji Aszù 3 Puttonyos (0,5l)

Als elegant aperitief, bij abrikozentaartjes warm uit de oven, bij geroosterde eend met pruimen- of sinaasappelsaus of bij pittige blauwe kaas.

Tokaj Oremus

Tokaj Oremus de wijnmaker achter Tokaji Aszù 3 Puttonyos (0,5l)

Tokaj Oremus is een gerenommeerde wijnmaker uit de Tokaji-regio in het noordoosten van Hongarije. De wijngaarden strekken zich uit over de hellingen van het Tokaj-gebergte, een regio met ideale omstandigheden voor het verbouwen van fijne druiven. De wijngaarden van Tokaj Oremus staan bekend om hun zorgvuldig geselecteerde druiven, die met de hand worden geoogst en verwerkt volgens traditionele methoden. De focus van Tokaj Oremus ligt op de productie van eersteklas Tokaj-wijnen, die tot de bekendste en meest gerenommeerde wijnen van Hongarije behoren. Bijzondere nadruk wordt gelegd op de kwaliteit en selectie van druiven om een hoge concentratie van aroma's en smaken te bereiken. De wijnmaker is vooral trots op zijn Aszú-wijnen, die gemaakt zijn van druiven met botrytis en een uniek aroma hebben. De Tokaj Oremus wijnmakerij is een ware oase van rust en ontspanning. Het is een perfecte plek om de schoonheid van de regio en de rijke cultuur van de Tokaji-wijnbouw te ontdekken. De wijnproeverij ter plekke is een ervaring voor alle zintuigen en een must voor elke wijnliefhebber die op zoek is naar uitzonderlijke wijnen van de hoogste kwaliteit.


Tokaji

Tokaji het teeltgebied van de Tokaji Aszù 3 Puttonyos (0,5l)

De Tokaji wijnregio, ook wel bekend als Tokaj-Hegyalja, ligt verscholen in de ronde heuvels van Noordoost-Hongarije en grenst zelfs aan Slowakije. Voor een sommelier als ik is Tokaji een betoverende plek - het produceert enkele van de zeldzaamste, meest ongebruikelijke en exquise wijnen ter wereld. Het is een plek met een lange geschiedenis, want de wijnbouw gaat terug tot de 16e eeuw. Als je door de regio reist, komen de oudheid en tradities van het gebied echt tot leven. De bodem in Tokaji bevat een unieke mix van vulkanische tufsteen en bodemsedimenten, waardoor de wijnen die hier worden geproduceerd een opmerkelijke mineraliteit en complexiteit hebben. Tokaji staat ook bekend om zijn speciale microklimaat, dat wordt beïnvloed door de Bodai Heeg en de omliggende rivieren Tisza en Hernad. Deze omstandigheden bevorderen de ontwikkeling van Botrytis Cinerea of 'edelrot', een schimmel die druiven aantast en hun smaakconcentratie verhoogt. Hier wordt een variatie van het wijnassortiment geproduceerd, waaronder Furmint, Hárslevelű en Muscat Lunel. Maar de ster van Tokaji die echt opwindend is voor een sommelier is ongetwijfeld het product dat het zijn wereldwijde reputatie heeft gegeven - Tokaji Aszú. Deze fantastische wijn is zo intens dat je de zoete concentratie en het rijke scala aan aroma's en smaakprofielen, variërend van honing tot citrusvruchten tot gedroogd fruit en noten, in elke slok proeft en ervaart. Elke druppel wijn uit Tokaji is een genot, een unieke smaakervaring die de perceptie van wat een wijn kan zijn altijd op zijn kop zet. Als je een fles Tokaj-wijn opent, onthul je niet alleen een heerlijke druppel, maar ook een stukje geschiedenis en traditie van een echt uitzonderlijke wijnstreek.



Tokaji Aszù 3 Puttonyos (0,5l) wordt geproduceerd door Tokaj Oremus in het teeltgebied Tokaji in .
Als je Tokaji Aszù 3 Puttonyos (0,5l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Tokaj Oremus misschien ook lekker.
Tokaj Oremus en Tokaji Aszù 3 Puttonyos (0,5l) zijn afkomstig van Tokaji.

Details

Extra informatie: Tokaji Aszù 3 Puttonyos (0,5l)

Naam Tokaji Aszù 3 Puttonyos (0,5l)
Wijnbouwgebied Tokaji
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2017
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten Muscat de Lunel, Harslevelü, Furmint
Wijnverwerking De druiven werden individueel met de hand geoogst, gekneusd en vervolgens gedurende 60 dagen bij gecontroleerde temperaturen gefermenteerd in kleine 136-liter vaten van nieuw Hongaars eikenhout, om hier vervolgens tweeënhalf jaar te rijpen. Tokaji-Aszú wijnen worden bepaald door het aantal puttonyos (de naam van de vaten van 25 kg) edelrotdruiven dat gefermenteerd wordt per eikenhouten vat van 136 liter. Hoe meer puttonyos zoete druiven er in het vat gaan, hoe meer restzoet de wijn zal behouden.
Optimal trinkreif jetzt
Serveertemperatuur °C
Smaak ddelzoet
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Tokaj-Oremus Kft., Tolcsva, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 45, 3934 Ungarn
Wijnmaker Tokaj Oremus

UVP
€ 46,98
€ 45,18*
0.5l·€ 90,36/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Tokaj Oremus

    Tokaj Oremus Tokaji Aszù 3 Puttonyos (0,5l)
    Tokaj Oremus
    Tokaji Aszù 3 Puttonyos (0,5l)
    € 40,92*
    Tokaj Oremus Tokaji Furmint Mandolás trocken
    Tokaj Oremus
    Tokaji Furmint Mandolás trocken
    € 26,52*
    Tokaj Oremus Tokaji Aszu 5 Puttonyos
    Tokaj Oremus
    Tokaji Aszu 5 Puttonyos
    € 80,31*
    Tokaj Oremus Tokaji Aszu 5 Puttonyos
    Tokaj Oremus
    Tokaji Aszu 5 Puttonyos
    € 92,74*
    Tokaj Oremus Oremus Petracs
    Tokaj Oremus
    Oremus Petracs
    € 97,70*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD