Preistipp
Prijs tip!
Land

Valle Central
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fijn & aromatisch
Rabatt
-20%

2022

Montes Reserva Chardonnay

Montes, Valle Central

Normale prijs: € 12,15

Special Price € 9,68*

0.75l · € 12,91/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Valle Central, Chili: divers terroir
  • Witte wijn: Fruitig, fris en evenwichtig
  • 100% Chardonnay: Elegante smaak
  • Rijpe ananas, citrusvruchten, vanille: Complex aroma
  • Ideaal bij vis, zeevruchten, salades: Veelzijdige begeleider van gerechten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Vińa Valdivieso Chardonnay Valle Central - Chile
    Vińa Valdivieso
    Chardonnay Valle Central - Chile
    € 8,48*
    Tianna Negre Son Colom Blanc Vino Blanco
    Tianna Negre
    Son Colom Blanc Vino Blanco
    € 8,53*
    Vina Caliterra Caliterra Reserva Chardonnay Curico Valley
    Vina Caliterra
    Caliterra Reserva Chardonnay Curico Valley
    € 8,30*
    Vińa Valdivieso Chardonnay Valle Central - Chile
    Vińa Valdivieso
    Chardonnay Valle Central - Chile
    € 8,61*
Beschreibung

Wijn noot: Montes Reserva Chardonnay

Helder strogeel tot lichtgoud met groenige accenten. In de neus elegante, licht exotische fruitaroma's van mango, ananas, bananen, gele perzik en rijp citrusfruit, die heel harmonieus samengaan met delicate toetsen van eikenhout, verse boter en vanille. Soepel, vol, aromatisch, bijna romig in de mond met een zachte balans van sappig fruit, zachte zuren, ook kruiden en fijne, zeer mooi geïntegreerde houttonen, zeer elegant met een goede volheid, smelten en onmiskenbare ras karakter. De druiven voor de Chardonnay Reserva van Montes komen uit de Curicó Vallei. Perfect om per glas te serveren en een uiterst veelzijdige begeleider van gerechten, bijv. Zalmtartaar gemarineerd in limoensap, koude aardappel- en groentesoep met kip, gegrilde of in boter gebakken vis, gegrilde kalfslapjes, kip- of kalfsfricassee, risotto met morilles, fettuccine Alfredo, tagliatelle in zalmroomsaus, groentelasagne of Thaise gerechten met kokosmelk.


Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Montes Reserva Chardonnay

perfect om per glas te serveren en een uiterst veelzijdige begeleider van gerechten, bijv. met in limoensap gemarineerde zalmtartaar, koude aardappel- en groentesoep (vichyssoise) met kip, gegrilde of in boter gebakken vis (zeebaars, zeeduivel, zalm), gegrilde kalfslapjes, fricassee van kip of kalfsvlees, risotto met morilles, fettuccine Alfredo (met boter en Parmezaan), tagliatelle in zalmroomsaus, groentelasagne of bij Thaise gerechten met kokosmelk.

Montes

Montes de wijnmaker achter Montes Reserva Chardonnay

De wijnmaker Montes uit de Valle Central in Chili staat bekend om zijn uitstekende wijnen, die met veel liefde en zorg worden geproduceerd. De druiven worden met de hand geplukt en opgeslagen in speciale vaten om het volledige scala aan aroma's te behouden. De wijnmaker hecht veel belang aan duurzame productie en vertrouwt op biologische teelt en het gebruik van natuurlijke meststoffen. Het resultaat zijn wijnen met een ongelooflijke frisheid, fruitigheid en complexiteit. Hoewel Montes al vele jaren groot succes viert, blijft de wijnmaker bescheiden en werkt hij continu aan de verdere ontwikkeling van zijn wijnen. Met een breed scala aan druivensoorten is er voor elke smaak wat wils - van krachtige rode wijnen tot subtiele witte wijnen. Een bezoek aan de wijnmakerij is een absoluut hoogtepunt voor elke wijnliefhebber om de passie en het vakmanschap van Montes uit de eerste hand te ervaren.


Valle Central

Valle Central het teeltgebied van de Montes Reserva Chardonnay

Valle Central, ook bekend als Central Valley, is een van de meest opmerkelijke en productieve wijngebieden in Chili. Dit idyllische wijnbouwgebied, gelegen aan de voet van de majestueuze Andes, strekt zich uit over ongeveer 400 km en staat bekend om de productie van een indrukwekkende verscheidenheid aan topwijnen. De wijnbouwcultuur in Valle Central gaat meerdere eeuwen terug, maar het gebied kwam pas echt tot bloei tegen het einde van de 20e eeuw, toen investeringen in moderne technieken en methoden een sterke impuls gaven aan de kwaliteit. Valle Central, gelegen in het hart van de Chileense wijnindustrie, produceert ongeveer 90% van de Chileense wijn en wordt gekenmerkt door een opmerkelijk mediterraan klimaat dat ervoor zorgt dat de druiven optimaal rijpen. Het profiteert van warme dagen en koele nachten, een regenseizoen dat buiten de oogsttijd valt en een schaarste aan plantenziektes, die allemaal bijdragen aan de productie van topwijnen. Er groeien talloze druivensoorten, maar Valle Central staat vooral bekend om zijn expressieve Cabernet Sauvignon en Merlot, die rijke, complexe en fruitige smaken hebben. En niet te vergeten de inheemse Carménère, een bijna uitgestorven Bordeauxvariëteit die in dit teeltgebied nieuw leven is ingeblazen en zich onderscheidt door zijn unieke karakter en uitzonderlijke kwaliteit. Maar Valle Central produceert ook witte wijnen van grote kwaliteit. Chardonnay en Sauvignon Blanc zijn de belangrijkste variëteiten. De wijnen boeien met hun verfrissende zuren en aroma's van tropisch fruit en citrustonen. De rijke bodem van Valle Central, een mix van klei, zand en vulkanische mineralen, geeft de wijnen een onderscheidend karakter. Met zijn unieke terroir en toewijding aan kwaliteit en innovatie zet Valle Central zijn geschiedenis van wijnmaken voort en presenteert het zich als een van de meest dynamische en opwindende wijngebieden in Zuid-Amerika. Voor wijnliefhebbers is Valle Central een niet te missen bestemming.



Montes Reserva Chardonnay wordt geproduceerd door Montes in het teeltgebied Valle Central in .
Als je Montes Reserva Chardonnay lekker vond, vind je de andere wijnen van Montes misschien ook lekker.
Montes en Montes Reserva Chardonnay zijn afkomstig van Valle Central.

Details

Extra informatie: Montes Reserva Chardonnay

Naam Montes Reserva Chardonnay
Wijnbouwgebied Valle Central
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Chardonnay: 100%
Wijnverwerking De druiven voor de Chardonnay Reserva van Montes komen uit de Curicó Vallei. Alle druiven worden bij optimale rijpheid geoogst en onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht, waar ze voorzichtig worden geperst en de most koel wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen om het aromatische fruit en de frisheid van de wijn te maximaliseren. Na de alcoholische gisting rijpt 40% van de wijnen zes maanden in Franse eiken vaten. Ongeveer de helft van de wijnen ondergaat hier ook een malolactische gisting, die de Chardonnay nog meer zachte volheid en een fijne, licht romige smaak geeft.
Optimal trinkreif jetzt
Serveertemperatuur 10.0°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Wein Wolf GmbH, Königswinterer Str. 552, 53227 Bonn
Wijnmaker Montes

UVP
€ 12,15
€ 9,68*
0.75l·€ 12,91/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Montes

    Montes Limited Selection Cabernet Sauvignon Carmenère
    Montes
    Limited Selection Cabernet Sauvignon Carmenère
    € 11,05*
    Montes Montes Reserva Chardonnay
    Montes
    Montes Reserva Chardonnay
    € 9,68*
    Montes Montes Twins
    Montes
    Montes Twins
    € 11,05*
    Montes Montes Alpha Cabernet Sauvignon
    Montes
    Montes Alpha Cabernet Sauvignon
    € 16,83*
    Montes Montes Reserva Cabernet Sauvignon
    Montes
    Montes Reserva Cabernet Sauvignon
    € 9,68*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD