Land

Robertson Valley
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2022

Life from Stone Sauvignon Blanc

Springfield Estate, Robertson Valley

€ 13,34*
0.75l · € 17,79/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Bekroonde kwaliteit uit de Robertson Valley in Zuid-Afrika
  • Smaak van groene peper, limoen en tropisch fruit
  • 100% Sauvignon Blanc, droog en expressief
  • Intense expressie van het unieke 'Life from Stone' terroir
  • Uitstekende begeleider van zeevruchten, wit vlees en kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Waterkloof Waterkloof Circumstance Sauvignon Blanc
    Waterkloof
    Waterkloof Circumstance Sauvignon Blanc
    € 14,19*
    Cape Point Vineyards Cape Town Wine Co. Sauvignon Blanc Cape Point Vineyards
    Cape Point Vineyards
    Cape Town Wine Co. Sauvignon Blanc Cape Point Vineyards
    € 9,03*
    Leopard
    Leopard's Leap Family Vineyards
    Leopards Leap Sauvignon Blanc
    € 9,81*
    Neil Ellis West Coast Sauvignon Blanc
    Neil Ellis
    West Coast Sauvignon Blanc
    € 10,03*
    Muratie Estate Laurens Campher Weißwein Cuvee
    Muratie Estate
    Laurens Campher Weißwein Cuvee
    € 15,02*
Beschreibung

Wijn noot: Life from Stone Sauvignon Blanc

De wijn heeft een strogele kleur. De complexiteit van deze wijn wordt bepaald door aroma's van kruisbes en pompelmoes, die worden aangevuld met toetsen van een geurige bloemenweide. Een heerlijk minerale, pittige drop met veel finesse! De naam 'Life from Stone' is afgeleid van een enkele wijngaardlocatie die wordt gekenmerkt door bijzonder stenige bodems, waarvan het grootste deel bestaat uit verschillende kwarts- en losse bodems. Het klimaat is relatief gematigd in de zomer, met warme dagen en koelere nachten. In de winter is het koud. De druiven zijn afkomstig van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar. Tijdens de oogst worden de druiven streng geselecteerd. Er wordt maximaal 6 ton per hectare geoogst. De druiven worden uitsluitend 's nachts geoogst bij koelere temperaturen. De gisting vindt plaats in stalen tanks en duurt ongeveer 21 dagen bij een gecontroleerde temperatuur. Daarna wordt de wijn nog eens 100 dagen in de tanks bewaard voordat hij wordt vrijgegeven voor de verkoop. Springfield Estate wordt nu gerund door de 4e generatie toegewijde eigenaars Jeanette en Abrie Bruwer, wiens voorouders Franse Hugenoten uit de Loirevallei waren en in 1688 naar Zuid-Afrika emigreerden. Springfield Estate ligt in de Robertson Valley en wordt omringd door de McGregor en Langeberg bergketens. Het klimaat in dit gebied kan erg extreem zijn; in de zomer bereikt het overdag snel 30°C en daalt het 's nachts tot 15°C. De bodems worden sterk gekenmerkt door kleiachtige grond, kalksteen en graniet, waardoor ze vergelijkbaar zijn met de omstandigheden in de Sancerre regio in Frankrijk. Oenoloog Abrie Bruwer focust op lage opbrengsten en een optimale rijpheid van de druiven om de typische kenmerken van het terroir in de oogst te behouden. Om dezelfde reden worden de wijnen alleen gefermenteerd met natuurlijke gisten en wordt er helemaal geen filtratie toegepast.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Life from Stone Sauvignon Blanc

Een uitstekende begeleider van kreeft, oesters, asperges en mediterrane visgerechten. Bijzonder interessant bij pittige Aziatische gerechten. Serveertemperatuur 8-10°C.

Springfield Estate

Springfield Estate de wijnmaker achter Life from Stone Sauvignon Blanc

De gerenommeerde wijnmaker Springfield Estate uit Robertson Valley is een van Zuid-Afrika's meest uitzonderlijke wijnproducenten. In het schilderachtige landschap, omringd door de majestueuze Langberg Mountains, cultiveren eigenaren Abrie en Jeanette Bruwer de wijngaarden met grote toewijding en passie. De unieke windinvloeden en bodems van het terroir hebben geleid tot de creatie van diverse druivensoorten zoals Sauvignon Blanc, Chardonnay, Shiraz en Cabernet Sauvignon. Zorgvuldig handwerk en het vasthouden aan traditionele productiemethoden resulteren in karaktervolle wijnen van de hoogste kwaliteit en elegantie. Bezoekers kunnen genieten van een charmante en gezellige sfeer in de boerderij, die is omgebouwd tot wijnmakerij, en zich laten inspireren door de uitstekende gastvrijheid. Een wijnproeverij op het terras met uitzicht op het prachtige landschap of een diner in het restaurant zijn onvergetelijke ervaringen. Springfield Estate bewijst opnieuw dat Robertson Valley een plek van uitzonderlijke schoonheid en kwaliteit is met zijn eersteklas wijnen en unieke locatie.


Robertson Valley

Robertson Valley het teeltgebied van de Life from Stone Sauvignon Blanc

De Robertson Valley in Zuid-Afrika is een schilderachtig wijnbouwgebied dat elke sommelier zal bevallen. De regio ligt in de provincie West-Kaap en biedt een verbluffende landschappelijke weelderigheid die ideaal is voor het verbouwen van topwijnen. Te midden van steil oprijzende bergen en kronkelende riviervalleien biedt de vallei een verscheidenheid aan microklimaten die elk van de hier gevestigde wijnmakerijen een uniek profiel geven. De druivenrassen die goed gedijen in deze idyllische vallei zijn divers. Ze variëren van fruitige Chenin Blancs en weelderige Chardonnays tot krachtige en sensuele Shiraz en Cabernet Sauvignons. De productie van uitstekende mousserende Methode Cap Classique (MCC) wijnen volgens de traditionele flesgistingsmethode, vergelijkbaar met grote Champagnes, is van bijzonder belang in de regio. Robertson Valley staat bekend om zijn kalkrijke bodem en hete, droge klimaat - beide factoren die intense fruitconcentratie in de wijnen bevorderen. De hete dagen staan in mooi contrast met de koele rivierbriesjes en de nevels 's nachts, wat leidt tot een langzame rijping van de druiven en uiteindelijk een evenwichtiger smaakprofiel. Als het gaat om duurzaamheid is de Robertson Valley toonaangevend. Veel wijnmakerijen gebruiken biologische landbouw, irrigeren hun wijnstokken met natuurlijk rivierwater en bevorderen de biodiversiteit op hun landgoed. Dit wordt niet alleen weerspiegeld in de kwaliteit van de wijnen, maar ook in het behoud van dit prachtige landschap. Een bezoek aan de regio biedt een zintuiglijke ervaring die zowel je smaakpapillen als je ogen in verrukking brengt. De wijnmakerijen bieden vaak wijnproeverijen en rondleidingen aan waar je niet alleen de wijnen kunt proeven, maar ook de mensen en verhalen achter de etiketten kunt ontdekken. De Robertson Valley is een verborgen juweel van het Zuid-Afrikaanse wijnlandschap - een gebied dat zowel door nieuwsgierigen als kenners wordt gewaardeerd. Het is een plek waar natuur, cultuur en ambacht samenkomen en waar wijnen van opmerkelijke kwaliteit worden geproduceerd.



Life from Stone Sauvignon Blanc wordt geproduceerd door Springfield Estate in het teeltgebied Robertson Valley in .
Als je Life from Stone Sauvignon Blanc lekker vond, vind je de andere wijnen van Springfield Estate misschien ook lekker.
Springfield Estate en Life from Stone Sauvignon Blanc zijn afkomstig van Robertson Valley.

Details

Extra informatie: Life from Stone Sauvignon Blanc

Naam Life from Stone Sauvignon Blanc
Wijnbouwgebied Robertson Valley
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten 100% Sauvignon Blanc
Wijnverwerking De naam 'Life from Stone' is afgeleid van één wijngaardlocatie die wordt gekenmerkt door bijzonder stenige bodems die grotendeels bestaan uit verschillende kwarts- en losse bodems. Het klimaat is relatief gematigd in de zomer, met warme dagen en koelere nachten. In de winter is het koud. De druiven zijn afkomstig van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar. De druiven worden streng geselecteerd tijdens de oogst. Er wordt maximaal 6 ton per hectare geoogst. De druiven worden uitsluitend 's nachts geoogst bij koelere temperaturen. De gisting vindt plaats in stalen tanks en duurt ongeveer 21 dagen bij een gecontroleerde temperatuur. De wijn wordt dan nog eens 100 dagen in de tanks bewaard voordat hij wordt vrijgegeven voor de verkoop.
Restsuiker (g/l) 1,0 g/l
Zuurgraad (g/l) 7,4 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler MAX PIEHL GmbH & Co. KG, Hardenstrasse 51, 20539 Hamburg
Wijnmaker Springfield Estate

€ 13,34*
0.75l·€ 17,79/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Springfield Estate

    Springfield Estate Life from Stone Sauvignon Blanc
    Springfield Estate
    Life from Stone Sauvignon Blanc
    € 13,34*
    Springfield Estate Life from Stone Sauvignon Blanc
    Springfield Estate
    Life from Stone Sauvignon Blanc
    € 13,34*
    Springfield Estate Miss Lucy Sauvignon Blanc Sémillon Pinot Gris
    Springfield Estate
    Miss Lucy Sauvignon Blanc Sémillon Pinot Gris
    € 15,15*
    Springfield Estate Wild Yeast Chardonnay
    Springfield Estate
    Wild Yeast Chardonnay
    € 16,13*
    Springfield Estate Special Cuvée Sauvignon Blanc
    Springfield Estate
    Special Cuvée Sauvignon Blanc
    € 15,72*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD