Land
Spanje
Cava
Sorte
Cremant & Metodo Classico
Stilisik
complex & volwassen

2018

Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature

Juve y Camps, Cava

€ 18,24*
0.75l · € 24,32/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Exquisite Cava Reserva Brut Natuurlijke Methode
  • Traditioneel Spaans wijnmaken met een vol smaakprofiel
  • Fijne sprankelende mousse en aantrekkelijke fruitsmaken
  • Cava teeltgebied: belichaamt de smaken van Noord-Spanje
  • Expressieve fijnste Cremant & Metodo Classico

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Raimat Cava Raïmat Chardonnay - Xarello Brut Nature DO
    Raimat
    Cava Raïmat Chardonnay - Xarello Brut Nature DO
    € 12,13*
    Pupitre  Pupitre Brut Reserva Imperial Cava DO
    Pupitre
    Pupitre Brut Reserva Imperial Cava DO
    € 14,21*
    Pupitre  Pupitre Brut Reserva Imperial Cava DO
    Pupitre
    Pupitre Brut Reserva Imperial Cava DO
    € 14,21*
    Bodegas Gran Sello Cava Brut Selección
    Bodegas Gran Sello
    Cava Brut Selección
    € 12,10*
    Juve y Camps Gran Juve y Camps Cava Gran Reserva Brut
    Juve y Camps
    Gran Juve y Camps Cava Gran Reserva Brut
    € 34,85*
Beschreibung

Wijn noot: Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature

Deze Gran Reserva Brut Nature van Juve y Camps is een prachtige mousserende wijn die het erfgoed en vakmanschap van de producenten weerspiegelt. Deze cava is afkomstig van de gerenommeerde wijngaarden van Penedès in Catalonië en staat symbool voor elegantie en verfijning. Het is een exquise blend van Macabeo-, Parellada-, Xarel-lo- en Chardonnay-druiven, die zorgvuldig worden geoogst en verwerkt tot een wijn van uitzonderlijke kwaliteit. Door meer dan 36 maanden te rijpen in de fles onthult deze cava zijn volledige complexiteit en finesse. In het glas heeft de 'Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature' een fijne perlage en een aantrekkelijke strogele kleur. De neus wordt verwend door fruitige aroma's zoals groene appels en citrusvruchten, aangevuld met nuances van geroosterde amandelen en vers brood dankzij het lange wijnmoercontact. Het gehemelte onthult een droog karakter - typisch voor een Brut Nature - maar met een verbluffende balans tussen frisheid en volume. Deze Cava is perfect als aperitief of als begeleider van zeevruchten, oesters of fijne sushigerechten. Maar hij komt ook tot zijn recht in combinatie met lichte vleesgerechten of romige kazen. Een echte traktatie voor elke gelegenheid, ervaar de ware pracht en prestige van Spaanse cava's met de 'Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature' van Juve y Camps. Deze fles is niet zomaar een mousserende wijn, maar een feest van smaak en traditie.'

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature

Deze Cremant en Cava passen bijzonder goed bij lichte en niet te zware gerechten zoals zeevruchten, visgerechten, salades of voorgerechten zoals tapas of antipasti. Maar het kan ook goed samengaan met gevogelte, pasta of risotto. Het is belangrijk dat het gerecht niet te overheersend is om de fijne smaak van de wijn niet te overheersen.

Juve y Camps

Juve y Camps de wijnmaker achter Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature

Juve y Camps is een gerenommeerde wijnmaker uit Barcelona, gespecialiseerd in de productie van mousserende wijnen van topkwaliteit. Sinds de oprichting in 1921 heeft het bedrijf wijntradities behouden die diep geworteld zijn in de regio en heeft het zich consequent gericht op de hoogste kwaliteit en authenticiteit. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en geoogst op de eigen wijngaarden van het bedrijf om een perfecte balans tussen fruitigheid en zuurgraad te bereiken. De wijnbereiding volgt de traditionele methode, terwijl de opslag en rijping plaatsvinden in de ondergrondse kelders die al eeuwenlang bekend zijn. Bij Juve y Camps ligt de focus op het produceren van eersteklas producten zoals de Reserva de la Familia Cava, een elegante mousserende wijn met een complex bouquet van bloemige en fruitige aroma's. Alleen geselecteerde druiven en tientallen jaren ervaring garanderen dat elk glas die speciale smaak heeft. Met een toewijding aan authenticiteit en passie voor zijn werk heeft Juve y Camps aanzienlijk bijgedragen aan het consolideren van de reputatie van de Catalaanse wijnbouw als een ware kunstvorm.


Cava

Cava het teeltgebied van de Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature

Het wijngebied Cava, gelegen in de prachtige regio Catalonië, geniet een uitstekende reputatie in de wijnwereld en wordt wereldwijd door sommeliers geroemd om zijn opmerkelijke mousserende wijnen. Slechts ongeveer veertig kilometer ten zuidwesten van Barcelona, is Cava zeker een Spaanse schatkamer van wijnbouw uitmuntendheid, bekend om zijn unieke productiemethode en toewijding aan kwaliteit die vergelijkbare teeltgebieden zelden bereiken. De term 'Cava' is een handelsmerk term en verwijst naar mousserende wijnen geproduceerd met behulp van de traditionele fles gisting methode. Alleen wijnen die volgens deze methode geproduceerd worden en afkomstig zijn uit negen specifieke Spaanse regio's mogen zich 'Cava' noemen. Toch is het de Penedès regio in Catalonië die goed is voor meer dan 95% van alle Cava productie. Cava wijnen worden gekenmerkt door een ongelooflijke diversiteit die alleen mogelijk is door de verschillende bodemtypes en microklimaten in de verschillende delen van het productiegebied. De belangrijkste gebruikte druivenrassen zijn de inheemse Macabeo, Parellada en Xarel-lo, die bekend staan om hun verfrissende en levendige karakter. Cava wijnen presenteren zich met een goede structuur, produceren intense aroma's van citrusvruchten, groene appels en geroosterde noten, en hebben een indrukwekkend vermogen om te rijpen en hun aroma te verfijnen na verloop van tijd. Cava's unieke klimaat en bodemkenmerken dragen bij aan de uitstekende kwaliteit van zijn wijnen. Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat de druiven perfect kunnen rijpen, terwijl de kalkbodem, rijk aan mineralen, de wijnen hun kenmerkende mineraliteit en frisheid geeft. Als sommelier beschouw ik Cava wijnen als uitstekende vertegenwoordigers van het Spaanse wijnpatrimonium, om solo van te genieten of in combinatie met een verscheidenheid aan gerechten. Hun veelzijdigheid, unieke karakter en opmerkelijke kwaliteit zijn een waar bewijs van de vaardigheid van de wijnmakers in deze groeiende regio.



Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature wordt geproduceerd door Juve y Camps in het teeltgebied Cava in Spanje.
Als je Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature lekker vond, vind je de andere wijnen van Juve y Camps misschien ook lekker.
Juve y Camps en Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature zijn afkomstig van Cava.

Details

Extra informatie: Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature

Naam Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature
Wijnbouwgebied Cava
Wijnsoort Cremant & Metodo Classico
Vintage 2018
Alcoholgehalte (% vol.) 12
Druivensoorten Macabeo 40%, Parellada 40% und Xarel.lo 20%
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Juve y Camps, Juve y Camps, C/ Sant Venat 1, E-08770 Sant Sadurni d'Anoia
Wijnmaker Juve y Camps

€ 18,24*
0.75l·€ 24,32/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Juve y Camps

    Juve y Camps Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature
    Juve y Camps
    Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature
    € 18,24*
    Juve y Camps Essential Xarel.lo Cava Reserva Brut
    Juve y Camps
    Essential Xarel.lo Cava Reserva Brut
    € 14,53*
    Juve y Camps Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature (Magnum 1,5l)
    Juve y Camps
    Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature (Magnum 1,5l)
    € 41,03*
    Juve y Camps Juve y Camps Brut Rose Pinot Noir
    Juve y Camps
    Juve y Camps Brut Rose Pinot Noir
    € 16,73*
    Juve y Camps Gran Juve y Camps Cava Gran Reserva Brut
    Juve y Camps
    Gran Juve y Camps Cava Gran Reserva Brut
    € 34,85*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD