Preistipp
Prijs tip!
Land
Oostenrijk
Kamptal
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal
Rabatt
-11%

2022

Grüner Veltliner

Bründlmayer, Kamptal

Normale prijs: € 9,72

Special Price € 8,63*

0.75l · € 11,51/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Grüner Veltliner: karakteristieke Oostenrijkse druivensoort voor witte wijn.
  • Kamptal teeltgebied: gerenommeerd wijngebied in Neder-Oostenrijk
  • Gelaagd smaakprofiel: citrusvruchten, steenvruchten en kruidige tonen
  • Minerale elegantie: rijpe en verfrissende zuurbalans
  • Perfecte begeleider: veelzijdige harmonie met diverse gerechten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Pleil Grüner Veltliner Weingut Pleil
    Pleil
    Grüner Veltliner Weingut Pleil
    € 8,38*
    Stift Göttweig Stift Göttweig Messwein Grüner Veltliner QbA trocken
    Stift Göttweig
    Stift Göttweig Messwein Grüner Veltliner QbA trocken
    € 9,97*
    Stift Göttweig Stift Göttweig Grüner Veltliner QbA trocken
    Stift Göttweig
    Stift Göttweig Grüner Veltliner QbA trocken
    € 9,57*
    Pleil Grüner Veltliner Weingut Pleil
    Pleil
    Grüner Veltliner Weingut Pleil
    € 8,38*
Beschreibung

Wijn noot: Grüner Veltliner

Klassieke witte wijn uit Oostenrijk, die in dit land een vaste plaats in de open bar heeft veroverd. Fijne kruidigheid, verfrissend levendig, evenwichtig en... van Bründlmayer! Het bouquet is druivig en fris met fijne citrusaroma's en de klassieke witte peper. In de mond is deze Grüner Veltiner sappig, aromatisch, zacht en smakelijk.


Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Grüner Veltliner

Geschikt voor open wijnverkoop, ongecompliceerd en inspireert zowel wijnbeginners als ervaren wijndrinkers met zijn stijl. De balans maakt hem bijzonder geschikt voor voorgerechten, in combinatie met zomerse salades, ook met yoghurtdressing.

Bründlmayer

Bründlmayer de wijnmaker achter Grüner Veltliner

Bründlmayer - een naam die van grote betekenis is voor wijnliefhebbers van over de hele wereld. De producent uit Kamptal staat voor de hoogste kwaliteit en traditie. Het wijnhuis is sinds 1980 in familiebezit en wordt nu gerund door de tweede generatie. Het samenspel van jarenlange ervaring, ultramoderne technologie en nauwgezet handwerk stelt Bründlmayer in staat om jaar na jaar uitzonderlijke wijnen te creëren. De wijngaarden beslaan in totaal 88 hectare en zijn verdeeld over verschillende individuele locaties. Bründlmayer legt bijzondere nadruk op de duurzame teelt van de wijngaarden. Het resultaat zijn gezonde en krachtige druiven die de basis vormen voor de unieke wijnen van de producent. De bekendste rassen die Bründlmayer produceert zijn Riesling, Grüner Veltliner en Zweigelt. Maar ook minder bekende variëteiten, zoals Muskat Ottonel of Pinot Noir, maken deel uit van het assortiment en maken indruk met hun complexiteit en charme. Het doel van Bründlmayer is om wijnen te creëren die het terroir van hun herkomst weerspiegelen en het karakter van de druiven benadrukken. Er wordt aandacht besteed aan een zachte vinificatie en rijping, zodat de wijnen hun volledige potentieel kunnen ontwikkelen. Bründlmayer is een meester in zijn vak en is erin geslaagd om het Kamptal wereldwijd bekend te maken als wijngebied. De wijnen van de producent behoren tot de absolute top van Oostenrijk en zijn zeer gewild bij wijnliefhebbers van over de hele wereld.


Kamptal

Kamptal het teeltgebied van de Grüner Veltliner

Het Kamptal, genoemd naar de rivier de Kamp en gelegen in het hart van Oostenrijk, is een schitterende bron van voortreffelijke wijn, met een focus op de rassen Riesling en Grüner Veltliner. Als sommelier waardeer ik dit wijnbouwgebied om zijn indrukwekkende diversiteit en kwaliteit, waardoor het een heldere ster is in de Oostenrijkse wijnindustrie. Het bijzondere van het Kamptal ligt in de unieke combinatie van geografie, klimaat en bodem. Koele winden uit het noorden en warme, droge winden uit het oosten vormen hier samen het ideale microklimaat voor wijnbouw. De afwisseling tussen warme dagen en koele nachten zorgt ervoor dat de druiven hun knapperige zuren behouden en tegelijkertijd een zoete rijkdom ontwikkelen. De bodems in het Kamptal zijn al even divers, variërend van mergel en leisteen tot graniet en löss, wat de wijnen een opmerkelijke mineraliteit en complexiteit geeft. Vooral de wijnen die groeien op de steile terrassen van Heiligenstein en Gaisberg zijn van uitzonderlijke kwaliteit. De Rieslings worden gekenmerkt door hun elegantie, levendige zuurgraad en intense aroma's van steenvruchten, terwijl de Grüner Veltliners schitteren met hun kruidige, volle en toch knisperende kenmerken. Het is niet alleen de geografie en het klimaat die van het Kamptal een bijzonder wijnbouwgebied maken. Het is ook de liefde en toewijding van de wijnmakers die deze regio zo bijzonder maken. Ze hebben een diep respect voor de natuur en vertrouwen op duurzame landbouwmethoden om een wijn te creëren die het terroir echt weerspiegelt. Voor mij als sommelier is het Kamptal een fascinerend studieobject. Het is het bewijs van hoe verschillende factoren - klimaat, bodem, locatie en de hand van de mens - kunnen samengaan om iets adembenemends te creëren. Een slok van een Kamptaler wijn is niet alleen een genot, het is een reis - door de dynamiek van het weer, de diversiteit van de bodem en de passie van de mensen die hem creëren.



Grüner Veltliner wordt geproduceerd door Bründlmayer in het teeltgebied Kamptal in Oostenrijk.
Als je Grüner Veltliner lekker vond, vind je de andere wijnen van Bründlmayer misschien ook lekker.
Bründlmayer en Grüner Veltliner zijn afkomstig van Kamptal.

Details

Extra informatie: Grüner Veltliner

Naam Grüner Veltliner
Wijnbouwgebied Kamptal
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten Grüner Veltliner: 100%
Wijnverwerking De druiven worden met de hand geoogst in kleine kratten, ontsteeld en voorzichtig geperst in moderne pneumatische persen. De most gist in stalen tanks, niet te koud rond 18°C, om een diepe, consistente smaak te garanderen. Daarna rijpt de wijn korte tijd in grote houten vaten, die enkel dienen om de aroma's te verfijnen en te stabiliseren.
Optimal trinkreif jetzt
Restsuiker (g/l) 2.3
Zuurgraad (g/l) 6.3
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Bründlmayer, Zwettlerstraße 23 A-3550 Langenlois, Österreich
Wijnmaker Bründlmayer

UVP
€ 9,72
€ 8,63*
0.75l·€ 11,51/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bründlmayer

    Bründlmayer Bründlmayer Brut Rosé
    Bründlmayer
    Bründlmayer Brut Rosé
    € 26,06*
    Bründlmayer Grüner Veltliner L&T
    Bründlmayer
    Grüner Veltliner L&T
    € 11,76*
    Bründlmayer Grüner Veltliner
    Bründlmayer
    Grüner Veltliner
    € 8,63*
    Bründlmayer Zweigelt Rosé
    Bründlmayer
    Zweigelt Rosé
    € 11,43*
    Bründlmayer Grüner Veltliner Kamptal Terrassen
    Bründlmayer
    Grüner Veltliner Kamptal Terrassen
    € 13,71*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD