Land
Frankrijk
Südfrankreich
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris

2021

Domaine Montrose Viognier

Domaine Montrose, Südfrankreich

>> Slechts 3 stukken beschikbaar

€ 11,09*
0.75l · € 14,79/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Zuid-Franse witte wijn met de aromatische druivensoort Viognier.
  • Fijne tonen van abrikoos, perzik en verse bloemen
  • Elegant en vol met evenwichtige zuren
  • Veelzijdige begeleider van visgerechten en zachte kazen
  • Hoogwaardige producent met duurzame wijnproductie

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Domaine de Nizas Domaine de Nizas Grand Vin blanc Languedoc AOP
    Domaine de Nizas
    Domaine de Nizas Grand Vin blanc Languedoc AOP
    € 17,21*
    Domaine de Galuval Viognier IGP M. Galuval
    Domaine de Galuval
    Viognier IGP M. Galuval
    € 11,09*
    Baron Philippe de Rothschild Les Cépages Viognier I.G.P. Pays d‘Oc
    Baron Philippe de Rothschild
    Les Cépages Viognier I.G.P. Pays d‘Oc
    € 9,54*
    E. Guigal Côtes-du-Rhône Blanc Cotes du Rhone AOC
    E. Guigal
    Côtes-du-Rhône Blanc Cotes du Rhone AOC
    € 11,22*
    Roche-Audran Côtes du Rhône Blanc AOC
    Roche-Audran
    Côtes du Rhône Blanc AOC
    € 13,70*
Beschreibung

Wijn noot: Domaine Montrose Viognier

Kleur: bleek, glanzend strogeel met groenige reflecties Bouquet: verleidelijke tonen van exotisch fruit (mango) met een vleugje vers hooi Smaak: geurig, levendig in de mond met een fijne balans van aromatisch fruit en frisheid Om het speciale karakter van de verschillende bodems en terroirs te behouden, worden de Viognier-druiven apart gevinifieerd volgens herkomst. Alle druiven worden volledig ontsteeld en vervolgens kort koud geperst of direct in de pers gevoerd. De vrije uitloop van de geplette bessen wordt opgevangen en, net als de geperste most, geklaard door koude bezinking, gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 15 tot 18 °C. Vervolgens worden de twee partijen gemengd om de cuvée te vormen en rijpen ze enkele weken in roestvrijstalen tanks om harmonieus af te ronden voordat de Viognier in de winter of lente na de oogst wordt gebotteld en beschikbaar wordt gesteld aan de handel.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Domaine Montrose Viognier

Goed gekoeld als aperitief of als elegante begeleider van vis, gevogelte en zeevruchten, veel gerechten uit de Aziatische keuken of jonge geitenkaas.

Domaine Montrose

Domaine Montrose de wijnmaker achter Domaine Montrose Viognier

Domaine Montrose is een gerenommeerde wijnmaker uit de Languedoc in het zuiden van Frankrijk. De wijngaarden beslaan een oppervlakte van 75 hectare, waar voornamelijk rode druivenrassen zoals Syrah, Grenache en Mourvèdre worden verbouwd, maar ook enkele witte rassen zoals Viognier en Chardonnay. De wijnboeren van Domaine Montrose hechten veel belang aan natuurlijke teelt en doen het daarom grotendeels zonder pesticiden en kunstmest. Bij de productie vertrouwt het wijnhuis op traditionele methoden die zich richten op de natuurlijke verzorging van de bodem en de wijnstokken. Het resultaat zijn wijnen van de hoogste kwaliteit die in de mond indruk maken met hun volle body, complexe karakter en balans. In de afgelopen jaren is Domaine Montrose erin geslaagd om zich te vestigen als een van de beste wijnhuizen in de regio en wordt gewaardeerd door wijnliefhebbers over de hele wereld. Iedereen die op zoek is naar Franse wijn van de hoogste kwaliteit mag de producten van Domaine Montrose zeker niet missen.


Südfrankreich

Südfrankreich het teeltgebied van de Domaine Montrose Viognier

Zuid-Frankrijk, een regio die in mijn ogen als sommelier het Franse wijnerfgoed belichaamt. Zuid-Frankrijk strekt zich uit van de Rhônevallei tot de schilderachtige en zonovergoten Provence en Languedoc en Roussillon, en omvat een eindeloze variëteit aan terroirs en microklimaten. De benijdenswaardige geografische ligging confronteert wijngaarden met de warme mediterrane zon, verfrissende briesjes en een rijke diversiteit aan bodems, variërend van kalkrijke klei tot leisteenrijke heuvels. Zuid-Frankrijk staat synoniem voor uitstekende wijnen die het karakter en de essentie van hun terroir perfect vatten. Zodra je neus kennismaakt met een slok Côtes du Rhône, Minervois of Côtes de Provence, herken je meteen de aromatische diversiteit en complexiteit die wordt gecreëerd door de unieke mix van autochtone en internationale druivenrassen. Grenache, Syrah en Mourvèdre gedijen hier goed naast cabernet sauvignon, chardonnay en merlot, en elke wijn zit vol persoonlijkheid: krachtig en mannelijk uit de Rhônevallei, sierlijk en subtiel uit de Provence, rustiek en aards uit de Languedoc. En ook de roséwijnen zullen je betoveren met hun delicate, bloemige en fruitige karakter, waarbij de bessen op precies het juiste moment van rijpheid worden gevangen. Maar het beste aan Zuid-Frankrijk is de harmonie die diep geworteld is in de wijntraditie en weerspiegeld wordt in de ongelooflijk evenwichtige en gestructureerde wijnen. Het respect voor de natuur dat herkenbaar in elke fles is verwerkt, maakt Zuid-Frankrijk tot een niet te missen halte op elke wijnreis. Ontdek Zuid-Frankrijk en laat je betoveren door zijn authenticiteit, zijn eerlijkheid en zijn onmiskenbare charme. Het is een regio die, hoe vaak je hem ook bezoekt, je altijd zal verrassen en waarvan de wijnen vol verhalen en emoties zitten die er gewoon op wachten om ontdekt te worden.



Domaine Montrose Viognier wordt geproduceerd door Domaine Montrose in het teeltgebied Südfrankreich in Frankrijk.
Als je Domaine Montrose Viognier lekker vond, vind je de andere wijnen van Domaine Montrose misschien ook lekker.
Domaine Montrose en Domaine Montrose Viognier zijn afkomstig van Südfrankreich.

Details

Extra informatie: Domaine Montrose Viognier

Naam Domaine Montrose Viognier
Wijnbouwgebied Südfrankreich
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 0.0
Druivensoorten Viognier: 100%
Wijnverwerking Om het speciale karakter van de verschillende bodems en terroirs te behouden, worden de Viognier-druiven apart gevinifieerd op basis van herkomst. Alle druiven worden volledig ontsteeld en vervolgens kort koud geperst of direct in de pers gevoerd. De vrije uitloop van de geplette druiven wordt opgevangen en net als de geperste most geklaard door koude bezinking, gefermenteerd bij gecontroleerde temperaturen van 15 tot 18 °C in roestvrijstalen tanks, waarna beide partijen worden samengevoegd tot een cuvée en enkele weken rijpen in roestvrijstalen tanks om harmonieus af te ronden voordat de Viognier in de winter of lente na de oogst wordt gebotteld en beschikbaar wordt gesteld voor de verkoop.
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Domaine Montrose 34120 Tourbes Frankreich
Wijnmaker Domaine Montrose

>> Nur noch 3 Stück verfügbar

€ 11,09*
0.75l·€ 14,79/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Domaine Montrose

    Domaine Montrose Domaine Montrose Viognier
    Domaine Montrose
    Domaine Montrose Viognier
    € 9,40*
    Domaine Montrose Domaine Montrose Rosé Côtes de Thongue IGP
    Domaine Montrose
    Domaine Montrose Rosé Côtes de Thongue IGP
    € 10,06*
    Domaine Montrose Domaine de Montrose Rosé 1701
    Domaine Montrose
    Domaine de Montrose Rosé 1701
    € 30,70*
    Domaine Montrose Domaine Montrose Viognier
    Domaine Montrose
    Domaine Montrose Viognier
    € 11,09*
    Domaine Montrose Domaine Montrose Rouge
    Domaine Montrose
    Domaine Montrose Rouge
    € 11,06*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD