Land
Frankrijk
Südfrankreich
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fris & fruitig

2021

Côte des Roses Rosé (0,375l)

Gérard Bertrand, Südfrankreich (halbe Flasche)

>> Slechts 1 stukken beschikbaar

€ 9,42*
0.375l · € 25,12/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Lichte, verkwikkende roséwijn uit het zuiden van Frankrijk.
  • Unieke aroma's van rijp rood fruit en citrustonen
  • Perfect bij vis- en zeevruchtenschotels of als aperitief
  • Elegante fles met roosdecoratie in reliëf
  • Halve fles (0,375 l), ideaal voor romantische diners voor twee

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Langlois-Chateau Langlois-Chateau Crémant de Loire Rosé Brut
    Langlois-Chateau
    Langlois-Chateau Crémant de Loire Rosé Brut
    € 19,28*
    Mirabeau Mirabeau »X« Rosé
    Mirabeau
    Mirabeau »X« Rosé
    € 10,68*
    Bouchard Aîné & Fils Grenache Rosé - Héritage Du Conseiller Pays d
    Bouchard Aîné & Fils
    Grenache Rosé - Héritage Du Conseiller Pays d'Oc IGP
    € 8,95*
    Château Miraval Jolie-Pitt & Perrin Château Miraval Côtes de Provence Rosé (0,375l)
    Château Miraval Jolie-Pitt & Perrin
    Château Miraval Côtes de Provence Rosé (0,375l)
    € 12,54*
    Michel Thomas et Fils Michel Thomas Sancerre Rosé AOC
    Michel Thomas et Fils
    Michel Thomas Sancerre Rosé AOC
    € 18,30*
Beschreibung

Wijn noot: Côte des Roses Rosé (0,375l)

Kleur: delicaat, lichtroze met aanvankelijk blauwviolette, later zalmroze reflecties Bouquet: geurig aromatisch bouquet van verse zomerbessen (rode en zwarte bessen), hints van citrusvruchten (grapefruit) en een vleugje rozen Smaak: Geurig fris ook in de mond, vol, harmonieus met een uitstekende structuur, balans en een intense, aromatisch levendige afdronk Voor de Rosé Côte des Roses van Gérard Bertrand worden alle druiven bij hun respectieve optimale rijpheid (mechanische oogst met geïntegreerd sorteersysteem) apart geoogst en gesorteerd per druivensoort en perceel, onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht en hier apart gevinifieerd om de zeer specifieke ras- en herkomstkenmerken (locatie, bodem, microklimaat, enz.) van de druiven zo precies mogelijk worden weergegeven. Alle druiven worden ontsteeld, de bessen worden gekoeld tot ongeveer 8 °C, dan in de persen gevoerd en heel voorzichtig geperst. Alleen de kostbare most van de eerste persing wordt verzameld, in roestvrijstalen tanks geplaatst en eerst geïmmobiliseerd om zachtjes te klaren door natuurlijke bezinking voordat de alcoholische gisting begint. Dit duurt vijftien tot dertig dagen, afhankelijk van de gistingstemperatuur en de resterende troebelheid van de most. Na de gisting worden de wijnen slechts lichtjes gefinetuned en vroegtijdig gebotteld om hun geurige, frisse en fruitige karakter zo puur en perfect mogelijk te bewaren.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Côte des Roses Rosé (0,375l)

Als aperitief bij antipasti en fingerfood, mals gevogelte, mosselen, pittige Aziatische gerechten of gewoon als geurig glas rosé op het terras.

Gérard Bertrand

Gérard Bertrand de wijnmaker achter Côte des Roses Rosé (0,375l)

Gérard Bertrand is een bekende Franse wijnmaker en producent van eersteklas wijnen. Hij werd geboren in 1965 in Narbonne, groeide op in een wijnstreek en ontdekte al snel zijn passie voor wijn. Als tiener werkte hij op de wijngaard van zijn familie en leerde hij het vak vanaf nul. Sinds hij in 1992 de teugels van het familiebedrijf overnam, is Gérard Bertrand erin geslaagd een van de meest succesvolle producenten in Zuid-Frankrijk te worden. Zijn credo is om het potentieel van de terroirs ten volle te benutten en authentieke wijnen te produceren die het karakter en de speciale kenmerken van hun oorsprong weerspiegelen. Zo heeft hij met veel inzet en innovatie een breed scala aan wijnen ontwikkeld, van krachtige rode wijnen tot delicate witte wijnen en verfrissende rosés. Gérard Bertrand is ook een voorstander van duurzame wijnbouw en productietechnieken die gericht zijn op het behoud van het milieu en het welzijn van zijn werknemers. Zijn inzet voor milieubescherming leidde ertoe dat hij in 2019 door de Franse president werd benoemd tot Ridder in het Legioen van Eer. Als ambassadeur van Franse wijn in de wereld is Gérard Bertrand een torenhoog figuur in de internationale wijnwereld. Met zijn kenmerkende stijl en winnende persoonlijkheid is hij erin geslaagd een grote aanhang te verwerven die over de hele wereld geniet van zijn wijnen.


Südfrankreich

Südfrankreich het teeltgebied van de Côte des Roses Rosé (0,375l)

Zuid-Frankrijk, een regio die in mijn ogen als sommelier het Franse wijnerfgoed belichaamt. Zuid-Frankrijk strekt zich uit van de Rhônevallei tot de schilderachtige en zonovergoten Provence en Languedoc en Roussillon, en omvat een eindeloze variëteit aan terroirs en microklimaten. De benijdenswaardige geografische ligging confronteert wijngaarden met de warme mediterrane zon, verfrissende briesjes en een rijke diversiteit aan bodems, variërend van kalkrijke klei tot leisteenrijke heuvels. Zuid-Frankrijk staat synoniem voor uitstekende wijnen die het karakter en de essentie van hun terroir perfect vatten. Zodra je neus kennismaakt met een slok Côtes du Rhône, Minervois of Côtes de Provence, herken je meteen de aromatische diversiteit en complexiteit die wordt gecreëerd door de unieke mix van autochtone en internationale druivenrassen. Grenache, Syrah en Mourvèdre gedijen hier goed naast cabernet sauvignon, chardonnay en merlot, en elke wijn zit vol persoonlijkheid: krachtig en mannelijk uit de Rhônevallei, sierlijk en subtiel uit de Provence, rustiek en aards uit de Languedoc. En ook de roséwijnen zullen je betoveren met hun delicate, bloemige en fruitige karakter, waarbij de bessen op precies het juiste moment van rijpheid worden gevangen. Maar het beste aan Zuid-Frankrijk is de harmonie die diep geworteld is in de wijntraditie en weerspiegeld wordt in de ongelooflijk evenwichtige en gestructureerde wijnen. Het respect voor de natuur dat herkenbaar in elke fles is verwerkt, maakt Zuid-Frankrijk tot een niet te missen halte op elke wijnreis. Ontdek Zuid-Frankrijk en laat je betoveren door zijn authenticiteit, zijn eerlijkheid en zijn onmiskenbare charme. Het is een regio die, hoe vaak je hem ook bezoekt, je altijd zal verrassen en waarvan de wijnen vol verhalen en emoties zitten die er gewoon op wachten om ontdekt te worden.



Côte des Roses Rosé (0,375l) wordt geproduceerd door Gérard Bertrand in het teeltgebied Südfrankreich in Frankrijk.
Als je Côte des Roses Rosé (0,375l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Gérard Bertrand misschien ook lekker.
Gérard Bertrand en Côte des Roses Rosé (0,375l) zijn afkomstig van Südfrankreich.

Details

Extra informatie: Côte des Roses Rosé (0,375l)

Naam Côte des Roses Rosé (0,375l)
Wijnbouwgebied Südfrankreich
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Grenache, Cinsault, Syrah
Wijnverwerking Voor de Rosé Côte des Roses van Gérard Bertrand worden alle druiven afzonderlijk geoogst en gesorteerd per druivensoort en perceel bij optimale rijpheid (mechanische oogst met geïntegreerd sorteersysteem), onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht en afzonderlijk gevinifieerd om de zeer specifieke ras- en herkomstkenmerken (locatie, bodem, microklimaat, enz.) van de druiven zo precies mogelijk naar voren te laten komen. Alle druiven worden ontsteeld, de bessen worden gekoeld tot ongeveer 8 °C, dan in de persen gevoerd en heel voorzichtig geperst. Alleen de kostbare most van de eerste persing wordt verzameld, in roestvrijstalen vaten gedaan en door natuurlijke bezinking rustig laten bezinken voordat de alcoholische gisting begint. Dit duurt vijftien tot dertig dagen, afhankelijk van de gistingstemperatuur en de resterende troebelheid van de most. Na de gisting worden de wijnen slechts lichtjes gevinifieerd en vroegtijdig gebotteld om hun geurige, frisse en fruitige karakter zo puur en volledig mogelijk te bewaren.
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Gérard Bertrand 11100 Narbonne Frankreich
Wijnmaker Gérard Bertrand

>> Nur noch 1 Stück verfügbar

€ 9,42*
0.375l·€ 25,12/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Gérard Bertrand

    Gérard Bertrand Côte des Roses Rosé
    Gérard Bertrand
    Côte des Roses Rosé
    € 10,85*
    Gérard Bertrand Hampton Water
    Gérard Bertrand
    Hampton Water
    € 19,37*
    Gérard Bertrand Héritage 1130 Chardonnay
    Gérard Bertrand
    Héritage 1130 Chardonnay
    € 11,09*
    Gérard Bertrand Héritage 118 Cabernet Sauvignon / Syrah
    Gérard Bertrand
    Héritage 118 Cabernet Sauvignon / Syrah
    € 11,09*
    Gérard Bertrand Art de Vivre Languedoc
    Gérard Bertrand
    Art de Vivre Languedoc
    € 15,47*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD