Preistipp
Prijs tip!
Land
Italië
Apulië
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch
87
Punkte
Robert Parker
2
Gläser
Gambero Rosso
Rabatt
-21%

2022

Calafuria Rosé Negroamaro Salento IGT Magnum (1,5l)

Tormaresca, Apulië

Normale prijs: € 46,42

Special Price € 36,75*

1.5l · € 24,50/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verfrissende roséwijn uit de teeltregio Apulië, Italië.
  • Expressieve tonen van rood fruit en bloemen
  • Gemaakt van de hoogwaardige druivensoort Negroamaro
  • Met 1,5l Magnum inhoud - ideaal voor speciale gelegenheden
  • Salento IGT - geeft de geografische oorsprong van de wijn aan

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Cavit Altemasi Rosé Trento DOC Brut
    Cavit
    Altemasi Rosé Trento DOC Brut
    € 26,45*
    Omina Romana Omina Merlot Rosato
    Omina Romana
    Omina Merlot Rosato
    € 23,00*
    Tormaresca Calafuria Rosé Negroamaro Salento IGT Magnum (1,5l)
    Tormaresca
    Calafuria Rosé Negroamaro Salento IGT Magnum (1,5l)
    € 34,27*
    Erbhof Unterganzner Lagrein Kretzer DOC
    Erbhof Unterganzner
    Lagrein Kretzer DOC
    € 27,96*
    Manincor La Rose de Manincor IGT
    Manincor
    La Rose de Manincor IGT
    € 54,18*
Beschreibung

Wijn noot: Calafuria Rosé Negroamaro Salento IGT Magnum (1,5l)

Deze rosé heeft zijn prijzen verdiend. De Calafuria Rosé presenteert zich met een boeket van wit fruit en florale tonen, is zacht en uiterst delicaat. Kenmerkend zijn de zacht gerijpte Negroamaro druiven, die het hele aromapotentieel van deze druivensoort verenigen, wat absoluut niet ten koste gaat van de frisheid. Perfecte roséwijn uit Apulië.
Restsuiker: 6,4 / Zuurgraad: 5,6


Awards

Awards für Calafuria Rosé Negroamaro Salento IGT Magnum (1,5l)

Parker punten - Wine Advocate: 87 pts (jaar 14), Gambero Rosso: 2 glazen (jaar 12), Mondial du Rosé Cannes: zilveren medaille (jaar 12)

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Calafuria Rosé Negroamaro Salento IGT Magnum (1,5l)

Omdat de Calafuria Rosé Negroamaro Salento IGT Magnum een intense, fruitige roséwijn is, past hij het best bij gerechten met even sterke aroma's. Hier zijn enkele suggesties: - Mediterrane keuken: Een zomerse salade met tomaten, mozzarella en basilicum of een caprese flatbread passen er heel goed bij. Hier zijn enkele suggesties: - Mediterrane keuken: Een zomerse salade met tomaten, mozzarella en basilicum of een caprese flatbread gaan heel goed samen. - Barbecuegerechten: De roséwijn gaat ook perfect samen met gegrilde groenten, kip, vis of zeevruchten. - Lichte pasta- of rijstgerechten: Een risotto met erwten, munt en citroen of linguine met tomatensaus en garnalen zijn ideale begeleiders. - Aziatische keuken: Een pittige Tom Kha Gai soep of een groentecurry kan ook heel goed harmoniëren met de roséwijn. In het algemeen: Gerechten met citrus- of fruitaroma's, kruiden en specerijen passen het beste bij Calafuria Rosé Negroamaro Salento IGT Magnum. Het moet echter worden vermeden om gerechten te kiezen die te zwaar of sterk gekruid zijn, omdat deze de smaak van de wijn kunnen maskeren.

Tormaresca

Tormaresca de wijnmaker achter Calafuria Rosé Negroamaro Salento IGT Magnum (1,5l)

Tormaresca is een gerenommeerde producent van kwaliteitswijnen uit Puglia, een zonovergoten regio in het zuiden van Italië. Het bedrijf behoort tot de familie Antinori, die al meer dan 600 jaar wijn produceert en naam heeft gemaakt in de wereld van de wijnproductie. Tormaresca heeft meer dan 1.000 hectare wijngaarden, die dankzij de gunstige klimatologische omstandigheden en kalkrijke bodems ideale omstandigheden bieden voor het verbouwen van een breed scala aan druivensoorten. De wijnen van Tormaresca zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, waarbij alle producten een uitstekende kwaliteit en onderscheidende aroma's hebben. De wijnen worden verbouwd en geproduceerd met de grootst mogelijke zorg en duurzame methoden om de best mogelijke kwaliteit en een zachte benadering van de natuur te garanderen. De wijnstijlen variëren van vol en krachtig tot delicaat en elegant, waarbij elke wijn een verhaal vertelt en het karakter van de regio weerspiegelt. Tormaresca is dus een uitstekende keuze voor elke wijnliefhebber die op zoek is naar een bijzondere ervaring.


Apulië

Apulië het teeltgebied van de Calafuria Rosé Negroamaro Salento IGT Magnum (1,5l)

Als gepassioneerd sommelier is het mij een genoegen om je kennis te laten maken met de fascinerende wijnstreek Apulië. Puglia, dat verbonden is met de teen van de Italiaanse laars, ligt tussen de Adriatische Zee en de Ionische Zee. Het biedt een opvallende diversiteit aan grondsoorten en klimaten die samen een magische reeks wijnen produceren. Bekend als de 'Wijnkelder van Europa', is Apulië de hoogst producerende wijnregio in Italië. Hoewel het areaal in deze regio indrukwekkend is in termen van kwantiteit, is het eerder de superieure kwaliteit dan de kwantiteit die de echte ster is. Wijnen met een hoge mate van uniciteit en onderscheidend vermogen worden in deze regio geproduceerd. Rode wijnsoorten domineren sterk en de meest bekende zijn Primitivo en Negroamaro. De Primitivo di Manduria is waarschijnlijk de beroemdste wijn van de regio en presenteert zich met een donkere, bijna ondoorzichtige kleur, sappige zwarte kersen en pruimen, vergezeld van een indrukwekkende structuur. Negroamaro daarentegen is intens en karaktervol, vaak met een aardse noot en tegelijkertijd soepel, maar Puglia biedt ook witte wijnen met een verfrissende lichtheid. De variëteit Verdeca, ooit bijna uitgestorven, biedt nu elegante en minerale wijnen met aroma's van groene appel en florale hints. Maar de wijnen van Puglia zijn meer dan alleen de uitdrukking van druiven en terroir. Ze belichamen ook de ziel en het hart van deze regio, die betovert met zijn adembenemende landschap, rijke culturele erfgoed en heerlijke keuken. Ze zijn het levende portret van de mensen die ze met toewijding en passie maken. Als sommelier kijk ik het liefst naar de wisselwerking tussen wijn en spijs. De wijnen van Apulië passen bijzonder goed bij de regionale gerechten, waarvan de smaken net zo gevarieerd zijn als de wijnen zelf. Of het nu gaat om een volle Primitivo bij een stevige gekruide orecchiette schotel of een frisse Verdeca bij een zeevruchtensalade, de culinaire combinaties zijn eindeloos. Een bezoek aan Puglia is een feest voor de zintuigen. De Gesch



Calafuria Rosé Negroamaro Salento IGT Magnum (1,5l) wordt geproduceerd door Tormaresca in het teeltgebied Apulië in Italië.
Als je Calafuria Rosé Negroamaro Salento IGT Magnum (1,5l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Tormaresca misschien ook lekker.
Tormaresca en Calafuria Rosé Negroamaro Salento IGT Magnum (1,5l) zijn afkomstig van Apulië.

Details

Extra informatie: Calafuria Rosé Negroamaro Salento IGT Magnum (1,5l)

Naam Calafuria Rosé Negroamaro Salento IGT Magnum (1,5l)
Wijnbouwgebied Apulië
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten Negroamaro: 100%
Optimal trinkreif jetzt
Restsuiker (g/l) 6.4
Zuurgraad (g/l) 5.6
Serveertemperatuur 8.0°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler MARCHESI ANTINORI S.P.A., Via Cassia per Siena, 133, 50026 Firenze FI, Italien
Wijnmaker Tormaresca

UVP
€ 46,42
€ 36,75*
1.5l·€ 24,50/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Tormaresca

    Tormaresca Neprica Primitivo Puglia IGT
    Tormaresca
    Neprica Primitivo Puglia IGT
    € 9,86*
    Tormaresca Torcicoda Primitivo Salento IGT
    Tormaresca
    Torcicoda Primitivo Salento IGT
    € 16,47*
    Tormaresca Calafuria Rosé Negroamaro Salento IGT
    Tormaresca
    Calafuria Rosé Negroamaro Salento IGT
    € 14,83*
    Tormaresca Neprica Negroamaro IGT Puglia
    Tormaresca
    Neprica Negroamaro IGT Puglia
    € 9,57*
    Tormaresca Arso Puglia IGT
    Tormaresca
    Arso Puglia IGT
    € 232,00*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD