Land
Frankrijk
Burgund
Sorte
Rode wijn
Stilisik
licht & fruitig

2020

Bourgogne Passetoutgrain AOC

Georges Désiré, Burgund

€ 14,68*
0.75l · € 19,57/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Groeiregio Bourgondië in Frankrijk
  • AOC kwaliteitsniveau
  • Gemaakt van Pinot Noir en Gamay druiven
  • Smaak van rijpe bessen, met lichte kruidige tonen
  • Perfect bij gegrild vlees en kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Collovray & Terrier Verger des Feuillants Macon Rouge AC
    Collovray & Terrier
    Verger des Feuillants Macon Rouge AC
    € 15,93*
    Georges Désiré Bourgogne Passetoutgrain AOC
    Georges Désiré
    Bourgogne Passetoutgrain AOC
    € 14,68*
    Gérard Bertrand Côte des Roses Pinot Noir
    Gérard Bertrand
    Côte des Roses Pinot Noir
    € 9,87*
    François de Nicolay Beaujolais-Villages, Cuvée des Beaux Jours
    François de Nicolay
    Beaujolais-Villages, Cuvée des Beaux Jours
    € 17,32*
    Georges Désiré Bourgogne Passetoutgrain AOC
    Georges Désiré
    Bourgogne Passetoutgrain AOC
    € 14,79*
Beschreibung

Wijn noot: Bourgogne Passetoutgrain AOC

Dieprood met violette glans. Frisse en fruitige aroma's, zacht, mild en delicaat. De oogst gebeurt uitsluitend met de hand om een optimaal oogstjaar te verkrijgen. Na de oogst volgt een maceratie van ongeveer 4 tot 8 dagen bij 8°C. Daarna ondergaat de wijn een alcoholische gisting bij een gecontroleerde temperatuur van 28°C. Tot slot rijpt hij enkele maanden in roestvrijstalen tanks voordat hij wordt gebotteld en vrijgegeven voor de verkoop. Het verhaal van Georges Désiré laat zien hoe hard werken, toewijding en integriteit het zelfs in de 19e eeuw tot wijnmaker kunnen schoppen. Aanvankelijk was Georges Désiré slechts een bediende, maar hij werd wreed behandeld door de landeigenaar voor wie hij destijds moest werken. Deze bracht zijn nachten niet zelden door met kaarten en drinken in de herberg. Op een dag werd de landeigenaar het slachtoffer van zijn levensstijl en verloor hij het leven in een greppel op de terugweg van een avondje drinken. Dankzij zijn ijver kocht Georges Désiré het landgoed stukje bij beetje van de vrouw van de landeigenaar en kon hij in 1816 zijn eigen handelshuis voor heerlijke wijnen openen in Meursault. Ondertussen is het hoofdkantoor van het bedrijf verhuisd naar Nuits-Saint-Georges en vandaag de dag staat het voor wijnen die op een moderne manier gevinifieerd worden, maar nog steeds trouw zijn aan de tradities van de Bourgogne en die met groot succes over de hele wereld verkocht worden.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Bourgogne Passetoutgrain AOC

Heerlijk bij vleesgerechten of fijne salami's. Even goed bij typische plattelandsgerechten zoals pot au feu en zachte kazen. Aanbevolen drinktemperatuur ongeveer 15°C.

Georges Désiré

Georges Désiré de wijnmaker achter Bourgogne Passetoutgrain AOC

Georges Désiré is een gepassioneerde wijnmaker uit de Bourgogne die het zijn missie heeft gemaakt om uitzonderlijke wijnen te produceren. Hij bewerkt zijn wijngaarden, die zich bevinden in een van de beroemdste wijngebieden van Frankrijk, met veel passie en toewijding. Door zijn jarenlange ervaring en diep inzicht in de natuur slaagt hij erin de perfecte balans te vinden tussen druiven en terroir. Georges Désiré is een meester in zijn vak en hecht veel waarde aan traditie en kwaliteit. Hij gebruikt natuurlijke methoden bij de productie van zijn wijnen en laat de wijn op natuurlijke wijze rijpen tot een uitzonderlijke smaakervaring. Elke wijn van Georges Désiré is uniek en belooft een onvergetelijke zintuiglijke ervaring. Iedereen die een wijn uit de Bourgogne wil proeven, vindt bij Georges Désiré gegarandeerd wat hij zoekt. Zijn wijnen worden gekenmerkt door een diep aroma en finesse die alleen kunnen worden gecreëerd door het unieke samenspel van bodem, klimaat en druivensoort. De wijnen van Georges Désiré zijn niet alleen een smaakervaring, maar ook een stukje Franse cultuur en traditie. Met zijn passie en vakmanschap is hij erin geslaagd wijnen te creëren die tot ver buiten de grenzen van Bourgondië bekend zijn en gewaardeerd worden. Het is zijn liefde voor wijn en de natuur die Georges Désiré tot een van de beste wijnmakers van Frankrijk maakt.


Burgund

Burgund het teeltgebied van de Bourgogne Passetoutgrain AOC

Bourgondië, of Bourgogne zoals het in zijn thuisland wordt genoemd, is een waar juweeltje onder de erkende wijnbouwgebieden ter wereld. Gelegen in de glooiende heuvels en valleien van Oost-Frankrijk, is het een magische plek die wijnen produceert met een ongelooflijke diepte, complexiteit en uniciteit. De belangrijkste gebruikte druivensoorten, Chardonnay en Pinot Noir, zijn misschien wel de bekendste gaven van Bourgondië, maar de diversiteit reikt veel verder dan deze twee soorten. Van frisse Aligotés tot rijke, volle Pinot Gris, Bourgondië biedt wijnen voor elke voorkeur en gelegenheid. Verdeeld in vier belangrijke teeltgebieden - Chablis, Côte d'Or, Côte Chalonnaise en Mâconnais - put Bourgondië uit een terroir dat divers maar harmonieus is. De kalkhoudende leem van Chablis produceert knisperende, mineraalrijke witte wijnen, terwijl het klei- en kalksteenterroir van de Côte d'Or wijnen van grote finesse en elegantie produceert. De Côte de Nuits in het noorden van de Côte d'Or is wereldberoemd om zijn krachtige, kenmerkende en aromatische rode wijnen gemaakt van pinot noir, terwijl de zuidelijke Côte de Beaune beter bekend staat om zijn uitstekende productie van witte wijnen gemaakt van chardonnay. In de Côte Chalonnaise en Mâconnais zorgt een andere bodemsamenstelling voor eerder lichte, fruitige wijnen die vaak iets minder duur zijn zonder aan kwaliteit in te boeten. Een van de parels van Bourgondië, de beroemde Pouilly-Fuissé, komt uit deze regio. De heerlijke wijnen van Bourgondië zijn een fascinerende weerspiegeling van hun oorsprong. Elke wijngaard, elk perceel, zelfs elke individuele wijnstok produceert wijnen met een eigen karakter en subtiele nuances. Daarom ben ik ervan overtuigd dat Bourgogne wijnen een reis waard zijn, een reis naar een wereld van exquise smaken en fascinerende tradities.



Bourgogne Passetoutgrain AOC wordt geproduceerd door Georges Désiré in het teeltgebied Burgund in Frankrijk.
Als je Bourgogne Passetoutgrain AOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Georges Désiré misschien ook lekker.
Georges Désiré en Bourgogne Passetoutgrain AOC zijn afkomstig van Burgund.

Details

Extra informatie: Bourgogne Passetoutgrain AOC

Naam Bourgogne Passetoutgrain AOC
Wijnbouwgebied Burgund
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten 66% Gamay, 34% Pinot Noir
Wijnverwerking De druiven worden uitsluitend met de hand geoogst om een optimale oogst te verkrijgen. Na de oogst volgt een maceratie van ongeveer 4 tot 8 dagen bij 8°C. Daarna ondergaat de wijn een alcoholische gisting bij een gecontroleerde temperatuur van 28°C. Ten slotte wordt hij enkele maanden geraffineerd in roestvrijstalen tanks. Tot slot wordt hij nog enkele maanden geraffineerd in roestvrijstalen tanks voor hij wordt gebotteld en vrijgegeven voor de verkoop.
Restsuiker (g/l) 1,5 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,8 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite, Kasein, Lysozym, Albumin
Verdeler Georges Désirés, Côte-d'Or, 21700 Nuits-Saint-Georges, Frankreich
Wijnmaker Georges Désiré

€ 14,68*
0.75l·€ 19,57/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Georges Désiré

    Georges Désiré Bourgogne Passetoutgrain AOC
    Georges Désiré
    Bourgogne Passetoutgrain AOC
    € 14,68*
    Georges Désiré Pommard AOC La Taillefer
    Georges Désiré
    Pommard AOC La Taillefer
    € 55,63*
    Georges Désiré Beaune 1er Cru AOC
    Georges Désiré
    Beaune 1er Cru AOC
    € 57,04*
    Georges Désiré Bourgogne Passetoutgrain AOC
    Georges Désiré
    Bourgogne Passetoutgrain AOC
    € 14,68*
    Georges Désiré Bourgogne Passetoutgrain AOC
    Georges Désiré
    Bourgogne Passetoutgrain AOC
    € 14,79*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD