Land
Italië
Sardinien
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris
Gold
Medaille
Berlin Wine Trophy

2022

Aragosta Vermentino di Sardegna DOC

Santa Maria di Palma, Sardinien

€ 9,97*
0.75l · € 13,29/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

momentan nicht verfügbar

  • Witte wijn uit het teeltgebied Sardinië, Italië
  • Vermentino di Sardegna DOC kwaliteitsaanduiding
  • Droog, fruitig met lichte citrustonen
  • Perfect als begeleider van vis- en zeevruchtengerechten
  • Van het gerenommeerde wijnhuis Santa Maria di Palma

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Cacciata Vermentino di Toscana IGT Cacciata
    Cacciata
    Vermentino di Toscana IGT Cacciata
    € 9,15*
    Sella & Mosca Sella & Mosca Vermentino di Sardegna DOC
    Sella & Mosca
    Sella & Mosca Vermentino di Sardegna DOC
    € 8,41*
    Sella & Mosca Sella & Mosca Vermentino di Sardegna DOC
    Sella & Mosca
    Sella & Mosca Vermentino di Sardegna DOC
    € 8,41*
    Uggiano Uggiano Seratina Vermentino Toscana IGT
    Uggiano
    Uggiano Seratina Vermentino Toscana IGT
    € 8,82*
    Jerzu Vermentino DOC Telave
    Jerzu
    Vermentino DOC Telave
    € 11,97*
Beschreibung

Wijn noot: Aragosta Vermentino di Sardegna DOC

Strogeel met lichtgroene reflecties. Droog maar niet puntig, fris, pittig, zeer harmonieus, met een goede afdronk van lichte amandeltonen. Het bouquet is wijnachtig, evenwichtig en onderscheidend, met frisse, knisperende aroma's van rijpe appels. De opbrengst is beperkt en bedraagt slechts 130 kg/ha, hoewel de wet slechts een bovengrens van 200 kg/ha voorschrijft. Na de oogst vindt er een gecontroleerde gisting plaats in stalen tanks. Er worden geen eiken vaten gebruikt. De wijn wordt jong en vers gebotteld en vrijgegeven voor de verkoop. In de jaren 1950 werd, in lijn met landbouwontwikkelingsprogramma's, een uitgestrekt gebied dat als weidegrond werd gebruikt vrijgegeven voor de teelt van wijnstokken. Nadat gezinnen zich op het vrijgekomen land hadden gevestigd, werd met vastberadenheid bepaald welke gewassen het beste bij de bodem en het klimaat passen. Zo werd de uitstekende geschiktheid van dit pittoreske landschap tussen de Golf van Alghero en de baai van Porto Conte voor wijnbouw van hoge kwaliteit al snel duidelijk. Al in de eerste jaren kon een aantrekkelijke kwaliteit worden geproduceerd, die niet alleen op de lokale markt, maar op het hele eiland steeds meer bijval kreeg. Het succes motiveerde de wijnboeren om hun eigen wijnbouwcoöperatie op te richten in het hart van het wijnbouwgebied in het dorp Santa Maria la Palma, waaraan ook het wijnhuis zijn naam ontleent. Vandaag de dag heeft de Cantina Santa Maria La Palma ongeveer 350 coöperatieleden en exporteert het zijn wijnen naar een groot aantal landen.

Awards

Awards für Aragosta Vermentino di Sardegna DOC

Gouden medaille op de Berlin Wine Trophy voor het wijnjaar 2015.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Aragosta Vermentino di Sardegna DOC

Bijzonder geschikt bij visgerechten en schelpdieren. Serveertemperatuur 10-12°C.

Santa Maria di Palma

Santa Maria di Palma de wijnmaker achter Aragosta Vermentino di Sardegna DOC

Santa Maria di Palma is een gerenommeerde wijnmaker op het Italiaanse eiland Sardinië. Het wijnhuis is al meerdere generaties in familiebezit en staat voor traditie en kwaliteit. De wijngaarden liggen in het schilderachtige landschap van het noordoosten van Sardinië en profiteren van de ideale omstandigheden van het Sardijnse klimaat. De wijnen van Santa Maria di Palma staan bekend om hun unieke balans tussen finesse en kracht. Het wijnassortiment omvat een verscheidenheid aan wijnen, van droge witte wijnen, rosés en rode wijnen tot zoete wijnen en dessertwijnen. Elke wijn is het resultaat van zorgvuldige wijnbouw- en vinificatietechnieken die het terroir en de druiven op de best mogelijke manier tot uitdrukking brengen. Voor Santa Maria di Palma staat duurzaamheid in de wijnbouw voorop. Het wijnhuis werkt volgens ecologische principes en zet zich in voor de bescherming van de natuurlijke omgeving en hulpbronnen. Het gebruik van natuurlijke stoffen en gisten bij de productie van de wijnen en het afzien van chemische toevoegingen en pesticiden garanderen een wijnproductie dicht bij de natuur. De wijnen van Santa Maria di Palma zijn een uitdrukking van de Sardijnse cultuur en identiteit. Ze weerspiegelen de schoonheid en authenticiteit van het mediterrane landschap en zijn een uitdrukking van de passie en toewijding voor de wijnbouw. De wijnen van Santa Maria di Palma zijn een must voor alle wijnliefhebbers die de Sardijnse cultuur en wijncultuur willen leren kennen.


Sardinien

Sardinien het teeltgebied van de Aragosta Vermentino di Sardegna DOC

Het wijnbouwgebied van Sardinië straalt een onvergelijkbare diversiteit uit, die ook de complexiteit en veelzijdigheid weerspiegelt van de wijnen die afkomstig zijn uit dit prachtige Italiaanse deel van de Middellandse Zee. Als sommelier beschouw ik Sardinië als een schateiland dat wijnen van hoge kwaliteit levert, evenals autochtone druivenrassen van opmerkelijke uniciteit. Het warme, zonnige klimaat van het eiland, perfect in balans gehouden door de verfrissende zeebries, en de diversiteit aan bodems - van kalksteen tot graniet - creëren een verscheidenheid aan microklimaten die perfect geschikt zijn voor wijnbouw. Sardijnse wijnen worden gekenmerkt door hun volle aroma's en complexiteit, die het terroir van het eiland eerbiedig vertegenwoordigen. De beroemdste wijn van het eiland is ongetwijfeld Vermentino di Gallura, de enige Sardijnse wijn die de DOCG-status (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) heeft gekregen. Deze elegante witte wijn, met zijn karakteristieke knapperige profiel van citrus en groene appel en intense minerale tonen, is een prachtige ambassadeur voor het dynamische wijnlandschap van het eiland. Cannonau is een ander icoon van de Sardijnse wijnbouw. Deze lokale variëteit van de Grenache druif produceert diepgewortelde rode wijnen met toetsen van rijpe bessen en pruimen, vaak vergezeld van subtiele aardse accenten. Sommige Cannonau wijnen hebben ook subtiele toetsen van zoete specerijen en chocolade, waardoor ze een onweerstaanbare partner zijn voor stevige vleesgerechten. Sardinië produceert ook andere interessante wijnen zoals Carignano, Monica en Moscato, die allemaal expressieve, memorabele smaakervaringen bieden. Individueel en authentiek - zo zou je de geest van Sardijnse wijn treffend kunnen omschrijven. Voor mij als sommelier is het altijd een plezier om Sardijnse wijnen te ontdekken en te presenteren, omdat ze de eenheid van traditie, authenticiteit en innovatie op het hoogste niveau belichamen.



Aragosta Vermentino di Sardegna DOC wordt geproduceerd door Santa Maria di Palma in het teeltgebied Sardinien in Italië.
Als je Aragosta Vermentino di Sardegna DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Santa Maria di Palma misschien ook lekker.
Santa Maria di Palma en Aragosta Vermentino di Sardegna DOC zijn afkomstig van Sardinien.

Details

Extra informatie: Aragosta Vermentino di Sardegna DOC

Naam Aragosta Vermentino di Sardegna DOC
Wijnbouwgebied Sardinien
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten 100% Vermentino di Sardegna
Wijnverwerking De opbrengsten zijn beperkt en bedragen slechts 130 kg/ha, hoewel de wet slechts een bovengrens van 200 kg/ha voorschrijft. Na de oogst vindt er een gecontroleerde gisting plaats in stalen tanks. Er worden geen eikenhouten vaten gebruikt. De wijn wordt jong en vers gebotteld en vrijgegeven voor de verkoop.
Restsuiker (g/l) 3,5 g/l
Zuurgraad (g/l) 4,8 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Cantina Santa Maria La Palma Alghero, Via Don Minzoni Palazzo Miralido, 70401 Alghero, Italien
Wijnmaker Santa Maria di Palma

€ 9,97*
0.75l·€ 13,29/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
momentan nicht verfügbar
  • Onze bestsellers van Santa Maria di Palma

    Santa Maria di Palma Aragosta Rosé Vino Spumante Brut
    Santa Maria di Palma
    Aragosta Rosé Vino Spumante Brut
    € 9,34*
    Santa Maria di Palma Aragosta rosé DOC
    Santa Maria di Palma
    Aragosta rosé DOC
    € 8,12*
    Santa Maria di Palma Aragosta Vermentino di Sardegna DOC
    Santa Maria di Palma
    Aragosta Vermentino di Sardegna DOC
    € 7,96*
    Santa Maria di Palma Le Bombarde Cannonau di Sardegna DOC
    Santa Maria di Palma
    Le Bombarde Cannonau di Sardegna DOC
    € 9,97*
    Santa Maria di Palma Le Bombarde Cannonau di Sardegna DOC
    Santa Maria di Palma
    Le Bombarde Cannonau di Sardegna DOC
    € 9,00*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD