Hoeken per
 1. -

Italië

weitere Informationen zu Italië

Van hoog naar laag sorteren

1-8 of 4753

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10

Van hoog naar laag sorteren

1-8 of 4753

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 • Unsere Bestseller: Italië

  Latium Morini
  Soave DOC
  € 9,93 €*
  San Marzano Vini
  Edda Bianco Salento IGP
  € 13,14 €*
  Cà dei Frati
  Lugana I Frati DOC
  € 13,68 €*
  Sant'Antonio
  Scaia Bianca Bianco Veneto IGT
  € 10,35 €*
  Masca del Tacco
  IGP Susumaniello Puglia Rosso
  € 11,45 €*

Italië

Italië, een schilderachtige oase vol geschiedenis en cultuur, staat niet alleen bekend om zijn voortreffelijke keuken en adembenemende landschappen, maar ook als een van 's werelds toonaangevende wijngebieden. Als sommelier kijk ik met bewondering en respect naar dit land dat de harmonie van zon, bodem en wijnstok in elk glas weet te toveren.

Dit mediterrane paradijs strekt zich uit van de koele Alpen in het noorden tot de warme kusten van Sicilië in het zuiden. Elke regio heeft zijn eigen identiteit en kenmerken op het gebied van wijnsoorten en stijlen. Van de elegante en complexe Nebbiolo wijnen uit Piemonte tot de krachtige Sangiovese druppels uit Toscane en de lichte Prosecco uit Veneto, Italië is een genot voor elke smaakpapil.

De bodem van Italië is net zo divers als zijn wijnen: vulkanische ondergrond in Sicilië, kalkhoudende bodem in Toscane of zandgrond in Piemonte bieden ideale omstandigheden voor een breed scala aan druivensoorten. Ook het unieke Italiaanse klimaat met zijn warme zomers en zachte winters heeft een grote invloed op de kwaliteit van de druiven.

De Italiaanse wijnmakers zijn meesters in hun vak. Ze combineren traditionele methoden met moderne technologie om wijnen van onvergelijkbare kwaliteit te produceren. Daarbij respecteren ze altijd de natuur en hechten ze waarde aan duurzame teelt.

Elke slok Italiaanse wijn is een geschiedenisles, een uitdrukking van traditie en passie. Het is deze diversiteit, deze authenticiteit, die van Italië een onvergelijkbaar wijnland maakt - een ware schatkist voor elke sommelier.